Facebook Pixel

Vitamine pentru femei: alegerea complexelor pentru fiecare etapă a vieții

Vitamine pentru femei: alegerea complexelor pentru fiecare etapă a vieții

Recomandările privind un stil de viață sănătos și o alimentație adecvată sunt la fel de utile atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Dar nevoile organismului feminin de vitamine și microelemente sunt afectate semnificativ de faza vieții în care se află o femeie.

Așa cum tu Știți, chiar și cu cea mai echilibrată dietă, nu putem fi 100% siguri că primim suficienți nutrienți. Și dacă o femeie urmează o dietă vegetariană, sau intenționează să rămână însărcinată, alăptează sau a intrat în faza de menopauză, toate acestea necesită o atenție și mai mare. 

Vitaminele și suplimentele sunt o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți alimentația la orice vârstă. A face alegerea potrivită dintre 13 vitamine și 16 minerale nu este atât de ușor și depinde direct de stilul de viață, sistemul de nutriție, vârsta, starea de sănătate. 

În plus, există și alte surse de sprijin pentru organismul nostru, precum acizii grași și suplimentele din plante. Femeile în vârstă de 30, 40 sau 50 de ani au nevoi biologice foarte diferite și au adesea nevoi specifice de sănătate. 

Să vedem ce vitaminele și suplimentele sunt o prioritate la diferite etape ale vieții corpului feminin. Sănătate

Femeile în vârstă de 30, 40 sau 50 de ani au nevoi biologice foarte diferite și au adesea obiective unice de sănătate.

Vitaminele B 

Toate vitaminele din acest grup lucrează în sinergie, participând la numeroase procese vitale ale corpului nostru isme variind de la metabolism la producerea de enzime. Cele mai importante vitamine B sunt:

 • B1 (tiamină);
 • B2 (riboflavină);
 • B3 (niacin);
 • B5 (acid pantotenic);
 • B6 (piridoxină);
 • B7 (biotina); 
 • B9 (folat);
 • B12 (cobalamină).

Toți ajută la transformarea alimentelor în energie; participă la producerea globulelor roșii, sprijină funcțiile de protecție ale sistemului nervos și contribuie la rezistența la stres. 

Luarea Vitaminele B împreună cu vitamina C le îmbunătățește semnificativ funcțiile.

 • B1 și B2 promovează sănătatea mușchilor, a nervilor și a funcției cardiovasculare 
 • B3 reglează sistemul nervos și digestiv 
 • B5 și B12 sunt necesare pentru creșterea și dezvoltarea normală a unui organism
 • B6 întărește sistemul imunitar și ajută organismul să descompună proteinele 
 • B7 este implicat activ în producția de hormoni 
 • B9 ajută celulele să producă și să mențină ADN-ul 

Vitamina C 

Vitamina C nu numai că îmbunătățește imunitatea, dar ne protejează în mod activ celulele și, de asemenea, participă la producerea de colagen, susține sănătatea oaselor, țesuturilor și organelor.Vitamina C nu numai că îmbunătățește imunitatea, ci și protejează activ celulele noastre, și, de asemenea, participă la producția de colagen, susține oasele, țesuturile și organele sănătoase. 

„Vitamina C este cea mai subestimată vitamina de când majoritatea dintre noi credem că îl obținem în cantități suficiente cu alimente. Vitamina C este adesea deficitară la populația adultă, deoarece este necesară în majoritatea sistemelor și proceselor efectuate în corpul nostru. Vitamina C este vitalesențială pentru întărirea sistemului imunitar. Clienții mei întreabă adesea dacă pot supradoza dacă iau în mod regulat vitamina C prin alimente și suplimente. Puteți fi calm, deoarece dozele care depășesc absorbția noastră zilnică vor fi spălate din urină. Pentru o eficacitate maximă, este recomandabil să luați o formă de livrare întârziată a vitaminei C: ester-C și vitamina C lipozomală. Ester-C este în general mai ieftin, dar pentru persoanele cu diabet zaharat, sindrom de ovar polichistic sau rezistență la insulină, vitamina C lipozomală este mai eficient, deoarece nu necesită glucoză pentru a-l transporta”, - reckons British farmacistul Shabir Daya, fondatorul companiei farmaceutice Victoria Health.

Vitamina D 

Vitamina D este vitală pentru dinți, oase și păr sănătoși, deoarece ne permite să absorbim și să folosim calciul.

Vitamina D este vitală pentru dinți, oase și păr sănătoși, deoarece ne permite să absorbim și să folosim calciul. „Deficitul de vitamina D este foarte frecvent, aș spune că cel puțin 80% dintre clienții mei o experimentează, mai ales cei care lucrează la birou sau nu petrec suficient timp în aer liber” - explică Anabel Kingsley, expert tricholog la Philip Kingsley. -  „De aceea trimit întotdeauna clienții să facă un test de sânge pentru a le verifica nivelul de vitamina D. Recomand ca majoritatea oamenilor să facă acest lucru o dată pe an”. (https://www.philipkingsley.co.uk/ )

Vitamina D și calciu

În cursul cercetări științifice S-a descoperit că calciul (1200 mg pe zi) reduce toate cele patru simptome ale PMS.  Oamenii de știință au sugerat chiar că PMS, de asemenea, & nbsp; poate fi un marker al aportului insuficient de calciu. 

De asemenea, suplimentarea cu calciu în timpul sarcinii (≥ 1 g/zi) pare să fie reduce tensiunea arterială maternă, reduce la jumătate riscul de preeclampsie și reduce riscul de naștere prematură fără dovezi de rău. Acest lucru pare să fie legat de corectarea deficienței (aportul insuficient de calciu este comun la femeile din întreaga lume) mai degrabă decât de un efect farmaceutic.

În plus, aportul regulat de calciu asociat cu vitamina D de-a lungul vieții unei femeireduce în mod semnificativfără risc de osteoporoză. Încă nu există dovezi concludente că suplimentarea cu orice alt nutrient are același efect benefic asupra sănătății oaselor.

Fier de călcat 

Femeile tind să fie mai predispuse la deficiență de fier decât bărbații din cauza pierderii lunare de sânge la vârsta reproductivă.Datorită pierderii lunare de sânge în timpul vârstei reproductive, femeile tind să fie mai susceptibile la deficiența de fier decât bărbații. Cele 10% dintre femeile care pierd mai mult de 80 ml pe lună sunt cele mai expuse riscului. De asemenea, steriletele pot crește pierderile lunare cu 30-50%, deși sistemele intrauterine care eliberează levonorgestrel reduc această problemă. 

Contraceptive orale iar alăptarea intensivă tinde să reducă pierderile materne de fier. Sarcina și nașterea sunt sursa celei mai mari pierderi de fier, femeile anemice fiind expuse riscului crescut. 

Suplimentele cu fier în timpul sarcinii poate crește nivelul de fier al mamei, dar numai dacă suplimentele de fier sunt luate în mod regulat pe parcursul sarcinii.

Vitamina A

Vitamina A afectează starea pielii și a membranelor mucoase Vitamina A, cunoscută și sub numele de retinol, are mai multe funcții importante în corpul unei femei: 

 • joacă un rol activ în apărarea naturală a organismului împotriva bolilor și infecțiilor (sistemul imunitar); 
 • ne ajută să vedem în lumină slabă sau să distingem obiectele în întuneric;
 • afectează starea pielii și a membranelor mucoase.

Femeile însărcinate trebuie să fie extrem de atente cu doza de vitamina A, deoarece o cantitate mare de vitamina A poate dăuna copilului nenăscut. 
Vitamina E 

Vitamina E ajută la menținerea sănătății pielii și a ochilor și joacă un rol important în funcționarea sistemului imunitar.

Vitamina E ajută la menținerea sănătății pielii și a ochilor și joacă un rol important în funcționarea sistemului imunitar.

Există, de asemenea, dovezi științifice ale unui efect pozitiv vitamina E pentru simptomele PMS. Studiu în care un grup de femei a luat placebo și celălalt 400 UI de vitamina E per fiecare zi timp de trei luni a arătat că grupul de control care a luat vitamina E a redus semnificativ simptomele sindromului premenstrual. 

Zinc

Zincul ne susține sistemul imunitar, ne ajută corpul să folosească carbohidrații, proteinele și grăsimile pentru a obține energie și promovează răni vindecare. Persoanele în vârstă și cei care trăiesc în condiții de stres constant ar trebui să monitorizeze cu atenție în special nivelul de zinc din organism. Acești factori pot fi cauza acestei deficiențe de micronutrienți. 

Există, de asemenea, dovezi pentru efectele zincului asupra sănătății mintale. A existat un studiu care confirmă efectele zincului în tratamentul depresiei . 25 mg de zinc pe zi, împreună cu tratamentul medicamentos, au îmbunătățit starea pacienților cu depresie mult mai rapid decât numai medicamentele. De asemenea, au fost confirmate date privind utilizarea cu succes a zincului în tratamentul anorexiei nervoase.

Alți nutrienți importanți

Vitaminele și suplimentele sunt o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți alimentația la orice vârstă.

Colina. Important pentru funcția ficatului, impulsurile nervoase și musculare.

Potasiu. Acest mineral este un electrolit care ajută la reglarea nivelului de lichide din organism, susține comunicarea dintre nervi și mușchi și îmbunătățește funcția vaselor de sânge. Acest lucru ajută la compensarea efectelor negative ale sodiului prezent în organism asupra nivelului tensiunii arteriale. Potasiul ajută, de asemenea, la reducerea riscului de apariție a pietrelor la rinichi și a pierderii osoase odată cu vârsta. 

Magneziu. Sprijină funcționarea normală a sistemului muscular și nervos, afectează funcționarea sistemului imunitar, întărește oasele, ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Suplimentele de magneziu pot fi utile pentru simptomele PMS și tulburările de somn. 

Omega-3. Promovează funcționarea corectă a creierului (de exemplu, îmbunătățește memoria și crește productivitatea), ajută la reducerea hipertensiunii arteriale și are efect antiinflamator.

Probiotice.  Ele ajută la digestia, cresc imunitatea, participă la producerea de mediatori nervoși.

Fibre dietetice. Acestea ajută la îmbunătățirea motilității intestinale, la reducerea riscului de boli cardiovasculare prin reducerea nivelului de lipoproteine cu densitate scăzută din sânge. 

Prebiotice. Ele participă la activitatea sistemului imunitar, la absorbția calciului, au un efect antiinflamator și antialergic. 

Melatonina. Ajută la reglarea echilibrului hormonal, menține ritmul circadian al organismului, ajută la controlul simțului timpului, este implicat în producția de hormoni reproductivi feminini (iar acest lucru afectează momentul în care o femeie își începe menstruația, frecvența și durata ciclurilor menstruale și când o femeie). femeia oprește menstruația și începe menopauza).

Iod. Ia parte activ la producerea tiroidei hormoni, care ne controlează metabolismul. De asemenea, iodul este deosebit de important în timpul sarcinii, deoarece joacă un rol important în dezvoltarea oaselor și a creierului fătului.

Coenzima Q10. Este un antioxidant puternic și un ingredient cheie în promovarea producției de energie în celule. Acest nutrient ajută, de asemenea, la protejarea împotriva îmbătrânirii premature și susține sănătatea inimii și vasculare. Aceasta este o substanță foarte importantă pentru a ajuta corpul feminin. În special coenzima Q10 este utilă femeilor cu risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare și cancer, precum și pentru cele care urmează deja tratament pentru aceste boli. 

Luteina. Suplimentele cu luteină sunt utilizate în mod obișnuit pentru afecțiunile oculare, cum ar fi cataracta și degenerescența maculară legată de vârstă. Luteina protejează ochiul de daunele cauzate de radicalii liberi. Există dovezi că suplimentele de luteină pot fi eficiente în prevenirea și tratamentul cancerului de colon, cancerului de sân, diabetului și bolilor cardiovasculare.

Dozele recomandate de vitamine esențiale pentru corpul feminin

Nevoia de vitamine poate varia semnificativ în diferite etape ale vieții unei femei.The nevoia de vitamine poate varia semnificativ în diferite etape ale vieții unei femei. Mai jos în tabel vă prezentăm dozele stabilite  de către nutriționiști experți de la Consiliul pentru Nutriție (SUA). Au stabilit două opțiuni de dozare: 

 1. Doza zilnică recomandată - utilizată atunci când există suficiente dovezi științifice pentru a determina necesarul zilnic al organismului. Acest lucru se întâmplă atunci când o vitamină satisface nevoile nutriționale ale 97 până la 98% dintre persoanele sănătoase dintr-un anumit grup.
 2. Aport adecvat - Recomandat atunci când nu există dovezi științifice suficiente pentru a stabili o doză zilnică recomandată. În tabelul nostru, norma de consum adecvat este marcată cu un asterisc & nbsp; (*).
p>

Vitamine

Adolescenți

18-30 de ani

30-50 de ani

50-65 de ani

65+ ani

Însărcinată

 femei

Alăptează 

mame

Vitamina B1

1 mg

1,1 mg

1,1 mg

1,1 mg

1,1 mg

1,4 mg

1,4 mg

Vitamina B2

1 mg

1,1 mg

1,1 mg

1,1 mg

1,1 mg

1,4 mg

1,6 mg

td>

Vitamina B3 

12 mg

14 mg

14mg

14 mg

14 mg

18 mg

17 mg

Vitamina B6

1,1 mg

1,3 mg

1,3mg

1,5 mg

1,5 mg

1,9mg

2,0 mg

Vitamina B9

300µg

400 µg

400 µg

400 µg

400 µg

600 µg

500 mcg

Vitamina B12

2,0 µg

2,4 µg

2,4 µg

2,4 µg

2,4 µg

2,6 µg

2,8 µg

Vitamina B5

4* mg

5* mg

5* mg

5* mg

5* mg

6* mg

7* mg

Vitamina B7

25* µg

30* µg

30*µg

30* µg

30* µg

30* µg

35* µg

Vitamina A

600 µg

700 µg

700µg

700µg

700µg

750-770 µg

1200-1300 mcg

Vitamina C

td>

55 mg

75 mg

75 mg

75 mg

75 mg

85 mg

115-120 mg

Vitamina E

12mg

15 mg

15 mg

15 mg

15 mg

15 mg

15mg

Vitamina D

15 mcg

15µg

15 µg

15 µg

20 µg

15 µg

19 µg

Vitamina K

75* mcg

90*µg

90* µg

90* µg

90*µg

75-90* µg

75-90 µg

Cele mai bune vitamine și suplimente pentru femeile în vârstă de 30 de ani

Fierul este un supliment alimentar important pentru femeile în vârstă de 30 de ani.

 • Acid folic (folat sau vitamina B9)

Din punct de vedere biologic, femeile în vârstă de 30 de ani sunt la apogeul fertilității. Indiferent dacă intenționați să rămâneți gravidă sau nu, luarea acidului folic la această vârstă este esențială pentru menținerea sănătății. 

Folic acidul susține sănătatea creierului și diviziunea celulară, îmbunătățește funcția cognitivă și starea de spirit. 

Acidul folic este deosebit de important pentru femeile care plănuiesc a ramane insarcinata si pentru a ramane insarcinata. Cel mai bine este să începeți să le luați în avans, ideal cu 6 luni înainte de sarcina planificată. Acest lucru va ajuta la reducerea semnificativă a riscului de a avea un copil cu defecte congenitale ale creierului sau măduvei spinării.

 • Fier 

  • b>

  Fierul este un supliment alimentar important pentru femeile în vârstă de 30 de ani. Deficitul de fier poate apărea la femeile care nu consumă suficiente produse de origine animală, la sportivi, la femeile însărcinate și la femeile cu cicluri menstruale moderate până la grele. 


  • Antioxidanți

  Vitaminele C și E sunt antioxidanți puternici și mențin pielea sănătoasă din interior spre exterior. Vitamina C ajută la susținerea sistemului imunitar și promovează producția de colagen, care este responsabil pentru elasticitatea pielii.   Cele mai bune vitamine și suplimente pentru femeile peste 40 de ani

  Femeile cu vârsta peste 40 de ani tind să aibă nevoi nutriționale speciale. În această etapă, corpul lor se pregătește pentru perimenopauză

  • Acizi grași Omega 3

  Femeile în vârstă de 40 de ani tind să aibă nevoi nutriționale speciale. În această etapă, corpul lor se pregătește pentru perimenopauză, etapa care precede menopauza. Uleiul de pește, care conține acizi grași omega-3 benefici, este un supliment excelent pentru a susține sănătatea generală în această perioadă. De asemenea, are un efect benefic asupra sistemului cardiovascular și a funcției creierului. 

  • Complex de vitamine B

  După cum am menționat mai sus, complexul B este format din 8 vitamine. Ele lucrează atât împreună, cât și individual pentru a susține sănătatea mintală, digestia și producția de energie în organism. „Zona lor de responsabilitate” este, de asemenea, un somn sănătos, starea părului, a unghiilor și a pielii, activitatea sistemului cardiovascular.


  Cele mai bune vitamine și suplimente pentru femeile peste 50 de ani 

  Prioritate pentru femeile aflate la menopauză  vitamina D, calciu, turmeric, acizi grași omega-3.

  Vitaminele și suplimentele pot contribui în mare măsură în sprijinirea menopauzei sanatate . Menopauza afectează dramatic funcționarea multor sisteme ale corpului și, prin urmare, este atât de important să sprijinim organismul cu suplimente și vitamine suplimentare. În această perioadă de viață pentru femei în prioritate & nbsp; vitamina D, calciu, turmeric, acizi grași omega-3. 

  • Vitamina D și calciu  li>

  Vitamina D este incredibil de importantă pentru femeile de peste 50 de ani. Ajutând organismul să absoarbă calciul din alimente, vitamina D promovează sănătatea oaselor. 

  • Cohosh negru (un alt nume pentru cohosh negru)

  Există o opinie printre susținătorii medicinii alternative că cohoshul negru poate reduce simptomele menopauzei deoarece conține fitoestrogeni (substanțe care acționează identic cu estrogenul). În timpul menopauzei, nivelurile de estrogen scad semnificativ și, în unele cazuri, fitoestrogenii pot înlocui estrogenul lipsă. 

  De asemenea, femeile în timpul menopauzei poate avea un risc crescut de creștere nedorită în greutate, deoarece nivelurile lor de estrogen scad în mod natural și se crede că cohoshul negru ajută la controlul greutății în această perioadă.

  Acest supliment are o serie de contraindicații (boli hepatice, boli de rinichi, predispoziție la cancer), de aceea este extrem de important să consultați un medic înainte de a-l lua. 

  • Turmeric 

  Turmeric este un alt supliment nutritiv excelent pentru femeile peste 50 de ani ani. Este un antioxidant puternic care susține sănătatea articulațiilor și are un efect pozitiv asupra activității creierului. 

  Vitam alte suplimente pentru femei pe site-ul nostru -multiple.jpg"}}' alt='Vitamine pentru femei, Female Multiple' width='240'>

  Vitamine pentru femei , Femei Multiple, Solgar, 120 tablete


  /vitaminy-dlja-zhenschin-solgar-60-tabletok-6448.html

  Vitamina A, Vitamina C, Vitamina D, Vitamina K, tiamină, riboflavină, niacină, vitamina B6, acid folic, vitamina B12, biotină, acid pantotenic, colină, calciu, fier, iod, magneziu, zinc, seleniu, cupru, mangan, crom, molibden, sodiu, potasiu, inozitol, extracte de cohosh negru negru, ciulin de lapte, ginseng, angelica, amestec de carotenoizi

  Multivitamină pentru femei 40+, One Daily Multi, New Chapter

  Multivitamine pentru femei 40+, o multivitamine zilnică, capitol nou, 1 zilnic, 96 de tablete


  /mul-tivitaminy-dlja-zhenschin-starshe-40-let-one- daily-multi -new-chapter-96-tabletok.html

  Vitamina A, vitamina C , vitamina D, vitamina K, tiamină, riboflavină, niacină, vitamina B6, acid folic, vitamina B12, biotină, acid pantotenic, colină, calciu, fier,

  Întrebări frecvente - Întrebări frecvente:

  Существуют ли какие-то витамины, которые нельзя принимать вместе?

  Действительно, если вы принимаете одновременно несколько разных витаминов и добавок, существует вероятность, что они могут «конкурировать» между собой. Например, крайне нежелательно принимать в одно время витамин С и витамин В12. Или же не рекомендуется принимать в одно и то же время кальций, цинк и магний. Но об этом лучше всего проконсультироваться с доктором перед началом приемом.

  Когда лучше всего принимать витамины — утром или вечером?

  Утро лучше всего подходит для поливитаминов, минералов и любых витаминов группы В. Мультивитамины, как правило, лучше всего действуют в начале дня, поскольку содержащиеся в них витамины группы В могут стимулировать обмен веществ и работу мозга.

  Что лучше принимать — мультивитамины или витамины по отдельности?

  Индивидуальные витамины конечно же лучше, чем поливитамины. По мнению экспертов по питанию, лучшая стратегия — это принимать только те витамины, которые нужны конкретному человеку, исходя из его возраста, особенностей жизни и диеты.

Conţinut
 • Vitamina C
 • Vitamina D
 • Vitamina D și calciu
 • Fier de călcat
 • Vitamina A
 • Vitamina E
 • Zinc
 • Alți nutrienți importanți
 • Dozele recomandate de vitamine esențiale pentru corpul feminin
 • Cele mai bune vitamine și suplimente pentru femeile în vârstă de 30 de ani
 • Cele mai bune vitamine și suplimente pentru femeile peste 40 de ani
 • Cele mai bune vitamine și suplimente pentru femeile peste 50 de ani
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.