Facebook Pixel

Tot ce trebuie să știi despre histamina

Tot ce trebuie să știi despre histamina

Toți cei care au suferit o alergie la orice produs sunt familiarizați cu cuvântul „histamină”. Aceasta este o substanță biologic activă care participă la reglarea majorității proceselor corpului și, ca urmare, poate provoca procese patologice, cum ar fi alergiile. Histamina – acesta este principalul agent cauzal pentru apariția unei reacții negative la orice element. Bronhospasm, erupții cutanate, edem tisulare – consecința acesteia.Pseudoalergie

Histamina poate provoca anumite riscuri pentru organism, dar si o crestere a acestei substante active in sange ajuta sa faceti fata cat mai repede cu alergenul (iritant). . Eliberarea histaminei, cel mai adesea, devine rezultatul pseudo-alergiei. O persoană experimentează aceleași simptome ca și în cazul unei alergii adevărate, dar eficacitatea tratamentului depinde de viteza de dezvoltare a proceselor din organism care contribuie la scăderea histaminei. Intoleranțe alimentare sunt mult mai frecvente și sunt cauzate de obicei de o funcționare defectuoasă a sistemului imunitar. Aproximativ 72% dintre adulți și 55% dintre copii se confruntă cu această problemă.

 

7 antihistaminice naturale

Cea mai eficientă modalitate de a ajuta organismul să facă față simptomelor de alergie – utilizați vitamine și minerale naturale. Antihistaminicele naturale minimizează riscul de alergii și ajută la restabilirea tuturor proceselor corpului:

  • vitamina C. Ajută la reducerea frecvenței atacurilor în alergiile respiratorii (bronhospasm, rinită);

  • vitamina B12. Elimină simptomele astmului și dermatitei alergice și, de asemenea, reduce sensibilitatea la sulfiți (sursa principală de gălbenuș de ou);

  • acid pantotenic . Eficient în rinita alergică (inflamația mucoasei nazale);

  • acid nicotinic. Cel mai eficient în timpul atacurilor de alergie la polenul plantelor;

  • zinc. Înmoaie reacția organismului la diverși compuși chimici (produse chimice de uz casnic, cosmetice, parfumuri);

  • acid oleic . Reduce eliberarea histaminei în sânge. Sursa principală – ulei de măsline;

  • acid linoleic și ulei de pește. Folosit în lupta împotriva proceselor inflamatorii cauzate de alergii: curgerea nasului, lacrimarea ochilor, erupții cutanate, mâncărime.

Conţinut
  • Pseudoalergie
  • 7 antihistaminice naturale
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.