Facebook Pixel

Vitamine masticabile - bune sau rele?

Vitamine masticabile - bune sau rele?

În prezent, vitaminele și complexele lor sunt foarte populare în multe țări ale lumii. Unii oameni consideră vitaminele ca o sursă de sănătate și bunăstare, precum și un supliment pentru a compensa alimentația deficitară.
Există mai multe forme de producție de vitamine, inclusiv sub formă de dulciuri de mestecat și jeleu. Este o placere sa folosesti astfel de vitamine, deoarece au o densitate usoara, gust placut si aroma unica. Cu toate acestea, unele etichete nu afișează întotdeauna conținutul nutrițional și conținutul de zahăr corect.
Consultatorii noștri ar dori să vă ajute să alegeți vitaminele masticabile potrivite și să vă familiarizeze cu beneficiile acestora pentru sănătate.

Ce sunt vitaminele gumate?

Vitaminele gumabile sunt similare ca textură și gust cu gumele, dar au mai multă aromă, culoare și formă.
Popularitatea lor este evidentă deoarece tuturor copiilor le plac jeleurile, precum și adulților cărora nu le place să înghită capsule și tablete mari.
De obicei, vitaminele masticabile conțin gelatină, amidon de porumb, apă, zahăr și se pot adăuga coloranți naturali. Cele mai populare arome sunt lamaie, portocala, cirese, zmeura si mar.
Mai des, astfel de preparate complexe constau din mai multe tipuri de vitamine, minerale și nutrienți, inclusiv vitamina D și calciu.
Desigur, nu este un secret pentru nimeni că cel mai bun mod de a-ți satura corpul cu vitamine și minerale este o alimentație adecvată, echilibrată și în timp util. Dar mulți nu consumă aceste substanțe în cantități suficiente din cauza condițiilor alimentare și de sănătate. Acestea pot include vegani și vegetarieni, persoane în vârstă cu metabolism lent și femei însărcinate și copii. Vitaminele cu aceste caracteristici sunt cu siguranță o alegere bună și o alternativă la capsule și tablete.

Ușor de utilizat și de bun gust.


Un număr semnificativ de oameni preferă vitaminele gumate din cauza gustului lor fructat și dulce. Acesta este unul dintre motivele pentru care copiii le mestecă cu plăcere.
În plus, această formă de vitamine este ușor de mestecat și potrivită pentru persoanele care nu pot înghiți tablete. Din acest motiv, concluzia sugerează de la sine - această formă de vitamine va atrage atât copiii, cât și adulții. Adăugându-le în dieta ta, poți simți gustul delicat și aroma naturală incredibilă. Vitaminele sub formă de dulciuri cu gelatină vor mulțumi orice gurmand.
Dar există și dezavantaje ale luării acestor vitamine minunate. Ele pot conține mult mai mult zahăr, coloranți alimentari și arome decât cele menționate pe etichetă. Și aceasta este plină de obezitate, boli cardiovasculare și boli ale dinților și gingiilor.
Există norme de consum de zahăr pe zi, pe care este de dorit să le respectați dacă doriți să rămâneți sănătoși mulți ani. Asociația Americană a Inimii recomandă nu mai mult de 37,5 grame de zahăr pe zi pentru bărbați, 25 de grame pentru femei și aceeași cantitate pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani. Chiar dacă vi se pare că există foarte puțin zahăr, tot trebuie să luați în considerare numărul zilnic de tablete masticabile. Mai mult, dacă nu găsești zahăr în compoziția de vitamine, asta nu înseamnă deloc că nu există. Poate fi găsit în alcooli de zahăr, care sunt enumerați pe etichetă ca carbohidrați totali. Și, în sfârșit, jeleurile conțin uneori culori artificiale care sunt nedorite pentru corpul copilului în curs de dezvoltare.
De asemenea, vitaminele liposolubile A, D, E și K nu trebuie consumate mai mult decât este recomandat, deoarece se acumulează în țesuturi și în grăsimea corporală. Acest lucru este important în special pentru bebelușii care tratează vitaminele masticabile precum bomboane și pot mânca mai mult decât doza recomandată.

Conţinut
  • Ce sunt vitaminele gumate?
  • Ușor de utilizat și de bun gust.
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.