Facebook Pixel

Nucile braziliene beneficiile și dăunează

Nucile braziliene beneficiile și dăunează

Totuși, să ne uităm la 7 exemple care dovedesc beneficiile nucilor braziliene ca dietă sănătoasă.

 1. Nutrienți:

O porție de 28 de grame de nuci braziliene conține următoarele beneficii:

Calorii: 187, Proteine: 4,1 g, Grăsimi: 19 g, Carbohidrați: 3,3 g, Fibre: 2,1 g, Seleniu: 988% (Valoare zilnică) (RDI), cupru: 55% (RDI) , magneziu: 33%, fosfor: 30% (RDI), mangan: 17% (RDI)

zinc: 10,5% (RDI), tiamină: 16% (RDI), vitamina E: 11% (RDI)

Nucile braziliene sunt foarte bogate în seleniu la 96 mcg sau 175% (RDI), în timp ce un procent mai mare de alte nuci este în medie sub 1 mcg. De asemenea, acest produs foarte valoros este format dintr-o cantitate mare de magneziu, cupru si zinc.

În sfârșit, sunt o sursă excelentă de grăsimi sănătoase. De fapt, 36% din grăsimea din nucile braziliene sunt 37% acizi grași polinesaturați, grăsimi care, așa cum am menționat mai devreme, sunt o sursă indispensabilă de nutriție pentru inimă. Valoarea nutrițională și energetică a acestui produs constă în grăsimi sănătoase, seleniu, magneziu, cupru, fosfor, mangan, tiamină și vitamina E.

 2. Seleniu în nuci braziliene.

Seleniul, care este bogat în nuci braziliene, are o medie de 96 mcg. Cu toate acestea, capacitatea sa poate atinge rate mai mari - 400 mcg în fiecare nucă. Astfel, o nucă de Brazilia medie poate conține aproximativ 175% din cantitatea necesară din acest mineral. Cu o cerință zilnică pentru adulți de 55 mcg. Seleniul este un oligoelement vital care susține buna funcționare a tuturor organelor și sistemelor corpului nostru. Oligoelementul este esențial pentru glanda tiroidă și are un efect pozitiv asupra sistemului imunitar și asupra creșterii celulelor.

După o serie de studii, oamenii de știință au demonstrat că, într-adevăr, nivelurile mai ridicate de seleniu sunt asociate cu funcții imunitare crescute și, în special, îmbunătățesc starea pacienților cu oncologie, infecții, infertilitate, sarcină, defecte cardiace. și tulburări ale sistemului nervos .

Deși deficiența de seleniu este rară, mulți oameni se pot simți grav deficitare. De exemplu, oamenii din Europa, Marea Britanie și Orientul Mijlociu se confruntă cu o penurie.

Nucile braziliene sunt o modalitate eficientă de a reumple organismul cu oligoelementul lipsă. Un studiu anterior pe 60 de pacienți a confirmat că adăugarea a doar două nuci braziliene în dieta ta restabilește starea de spirit și starea de bine.

Seleniul este un oligomineral esențial care este vital pentru sistemul imunitar, tiroida și creșterea celulelor. Are un rol activ în sinteza proteinelor, normalizează funcționarea ficatului, a pancreasului și are un efect pozitiv asupra funcțiilor de reproducere.

Glanda tiroidă este o glandă mică, în formă de fluture, care se găsește în gâtul uman. O glanda tiroida sanatoasa regleaza starea aproape a intregului corp. La urma urmei, hormonii pe care îi produce sunt strâns legați de toate organele noastre.

Tesuturile tiroidiene contin cea mai mare concentratie de seleniu. Prin urmare, acest oligoelement este necesar pentru producerea hormonului T3 și a proteinelor, care la rândul lor protejează glanda tiroidă de deteriorare.

Aportul inadecvat de seleniu poate duce la deteriorarea celulelor, tiroida hipoactivă și tulburări autoimune, cum ar fi inflamația tiroidiană cronică autoimună cu infiltrare limfocitară (tiroidita Hashimoto) și tireotoxicoză (boala Graves). Prin urmare, lipsa unui micronutrient vital poate crește și riscul de a dezvolta cancer tiroidian. Pentru a menține sau a restabili sănătatea tiroidei, nu puteți face fără un aport suplimentar de seleniu, dar este mai bine să mâncați o cantitate mică de nuci braziliene. Magazinul online Biotus ofera clientilor sai si celor care nu sunt inca ei o gama variata de nuci pentru a reface energie si vitalitate.  

Unul dintre cele mai mari studii din China demonstrează că persoanele cu niveluri scăzute de seleniu prezentau un risc mai mare de boli tiroidiene, cum ar fi hipotiroidism, tiroidita și tiroidă mărită.

Asemenea experimente evidențiază doar importanța aportului adecvat de seleniu prin nucile braziliene, care la rândul lor susțin nivelurile normale de hormoni și funcția glandelor.

 4. Ajutor pentru persoanele cu boli tiroidiene.

Pe lângă susținerea funcției tiroidiene, seleniul poate îmbunătăți simptomele la persoanele cu tulburări endocrine.

Tiroidita lui Hashimoto, o boală autoimună în care țesutul tiroidian este distrus treptat, duce la hipotiroidism și la o serie de probleme nedorite, cum ar fi oboseala, creșterea în greutate și senzația de frig.

Experimentele au arătat că adăugarea de seleniu în dieta zilnică poate îmbunătăți funcția imunitară și bunăstarea la persoanele cu boală.

Între timp, boala Graves este o boală asociată cu producția de hormoni în exces, care  poate duce la simptome precum pierderea în greutate, slăbiciune, insomnie și ochi bombați.

Observațiile din nou și din nou dovedesc doar că aportul zilnic de seleniu în dietă poate îmbunătăți funcția glandei sau poate încetini dezvoltarea unor simptome la persoanele cu această boală.

 5. Reducerea inflamației.

Nucile braziliene sunt bogate în antioxidanți și susțin sănătatea celulelor. Ele neutralizează efectele radicalilor liberi asupra celulelor, protejează împotriva oxidării. Ele protejează împotriva bolilor legate de vârstă, curăță organismul prin eliminarea substanțelor toxice, promovează vindecarea și reînnoirea țesuturilor. Ele încetinesc ofilirea și îmbătrânirea corpului, previn neoplasmele oncologice. Nucile braziliene conțin câțiva antioxidanți, inclusiv seleniu, Vitamina E și fenoli precum acidul galic și acidul elagic.

Seleniul crește nivelul unei enzime cunoscute sub numele de glutation peroxidază (GPx), care ajută la reducerea inflamației și la protejarea organismului de stresul oxidativ, un dezechilibru între antioxidanți și radicalii liberi care poate duce la deteriorarea celulelor.

Efectul antiinflamator se realizează atât prin porții unice, cât și prin consumul mari de nuci în timp. Numărul acestora trebuie determinat de un specialist, ținând cont de examinările medicale ale pacientului. Tratamentul este eficient pentru diferite inflamatii, insuficienta renala si colesterol crescut.

Lucrările efectuate de mulți oameni de știință demonstrează beneficiile nucilor cu utilizare pe termen lung și utilizare frecventă. Cu toate acestea, experimente recente au arătat că oamenii care au încetat să mănânce nuci de Brazilia și-au readus măsurătorile la nivelurile inițiale. Nucile braziliene conțin antioxidanți precum seleniu, vitamina C, D, E și fenoli. Doar o nucă pe zi poate duce la reducerea inflamației. Cu toate acestea, consumul ar trebui să fie consecvent pentru a beneficia la maximum de corpul tău.

 6. Beneficii pentru inimă.

Nucile braziliene conțin acizi grași sănătoși, cum ar fi grăsimi polinesaturate, antioxidanți, minerale și fibre. Compoziția lor bogată reduce riscul bolilor cardiovasculare.

O cantitate mare de acizi grași nesaturați, ajută la curățarea organismului de toxine și colesterol, normalizează nivelul hormonilor, suprimă inflamația în țesuturile musculare, este responsabil pentru frumusețea și sănătatea pielii, părului și unghiilor.  

Sa constatat că consumul de nuci braziliene timp de 8 săptămâni crește semnificativ nivelurile de HDL, iar această concentrație duce la un risc redus de boli cardiovasculare și ateroscleroză.

Studiile efectuate în rândul adolescenților cu semne de obezitate arată că utilizarea a 15-25 g de nuci braziliene pe zi îmbunătățește funcția vaselor de sânge, scade colesterolul LDL și trigliceridele.

În plus, trebuie remarcat faptul că nucile braziliene au un efect pozitiv nu numai asupra sănătății inimii și a vaselor de sânge, dar sunt și o bună prevenire a inflamației și a oncologiei. Consumul produsului îmbunătățește funcția inimii prin scăderea LDL (rău), creșterea HDL (bună) și a funcției vaselor de sânge.

 7. Beneficii pentru creier.

Acidul elagic și seleniul, care sunt în cantități suficiente în nucile braziliene, susțin funcțiile vitale ale creierului. Acidul elagic este un tip de polifenol, ca un antioxidant, cu proprietăți antiinflamatorii. Substanța are un efect protector și antidepresiv asupra creierului. Restabilește circulația sângelui și funcționarea cognitivă. Ajută persoanele în vârstă să accelereze metabolismul și să normalizeze nivelul glicemiei.

În plus, unele experimente arată că adăugarea de seleniu în alimente îmbunătățește starea de spirit, deoarece depresia este direct legată de cantitatea de seleniu din organism.

De asemenea, este de remarcat faptul că oligoelementul poate reduce riscul anumitor boli ale creierului și poate îmbunătăți mentalul și performanța. Cercetările în acest domeniu nu au fost încă finalizate și continuă în continuare.

Nucile de Brazilia sunt cu siguranță foarte utile pentru organismul nostru, dar cu toate acestea, utilizarea lor în cantități mari poate fi dăunătoare.

De fapt, consumul a 5000 de micrograme de seleniu, adică aproximativ 50 de nuci braziliene de mărime medie, poate duce la intoxicație. Un astfel de exces de mineral provoacă probleme de respirație, infarct sau insuficiență renală.

Aici va fi important să se respecte norma în utilizarea zilnică a acestor nuci. Nu poate fi mai mare de 400 de micrograme pentru adulți.  

Limitarea acestui aliment important la una până la trei ori pe zi este o modalitate inteligentă de a evita toxiinfecțiile alimentare. În plus, persoanele cu alergii la nuci ar trebui să aibă grijă când folosesc acest produs.

Nu mânca prea mult seleniu, limitează-te la una până la trei nuci de Brazilia pe zi.

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.