Facebook Pixel

Ghid de frumusețe: ce este retinolul bun pentru piele?

Ghid de frumusețe: ce este retinolul bun pentru piele?

Elimină acneea și punctele negre, împrospătează înroșirea obrajilor, redă elasticitatea pielii și chiar netezește ridurile. Retinolul este o formă de vitamina A recomandată adesea de dermatologi și bloggeri de frumusețe pentru a menține pielea să arate tânără și frumoasă. Ce altceva trebuie să știți despre retinol pentru o îngrijire eficientă și sigură? Citiți mai departe!

Retinol: școli de aplicare americane și europene

Retinolul se găsește adesea în seruriși creme concepute pentru a trata acneea, reduc severitatea de riduri și semne de fotoîmbătrânire. Din punct de vedere științific, retinol este un tip de retinoid, un grup de substanțe chimice derivate din vitamina A. Substanța foarte activă este utilizată activ în cosmetologie și are două școli de aplicare - americană și europeană.

Școala americană folosește acid retinoic - o formulă mai saturată de retinol. Deși compusul este eficient pentru vindecarea, repararea și întinerirea pielii, are efecte secundare. Cel mai adesea, acidul retinoic provoacă peeling și exacerba sensibilitatea pielii. Prin urmare, trebuie folosit cu atenție: începeți cu o singură aplicare pe săptămână, monitorizați reacția pielii, eliminați peelingul. Acest sistem de aplicare se numește „retinol steps” și este necesar pentru majoritatea produselor cu retinol.

Școala Europeană de Cosmetologie adoptă o abordare mai blândă. În Europa, mai puțin concentrat retinol 0,1-0,6%. După aplicarea substanței, pielea însăși o transformă în retinaldehidă și abia apoi în acid retinoic.

Anti-îmbătrânire cproprietățile retinolului

Potrivit dermatologilor, acidul retinoic accelerează procesele de reînnoire a pielii și, de asemenea, activează producția de colagen și acid hialuronic. Astfel, după utilizarea prelungită a produselor pe bază de retinol, pielea capătă un aspect mai sănătos și mai îngrijit, severitatea ridurilor scade, dermul devine mai elastic și mai tonifiat.

Studiile clinice confirmă anti-proprietățile de îmbătrânire ale retinoizilor, deoarece retinolul ajută la creșterea producției de colagen în piele. Colagen este responsabil pentru fermitatea și elasticitatea pielii. Odată cu vârsta, această substanță din piele devine mai puțin, ceea ce afectează turgența pielii și apariția ridurilor. Prin urmare, stimularea producției de colagen poate ajuta la netezirea liniilor fine și a ridurilor.

De asemenea, retinolul exfoliază și reînnoiește eficient pielea, îi oferă un aspect mai proaspăt și mai radiant, curăță și strânge porii, reglează producția de sebum, ceea ce ajută la tratați acneea și erupțiile cutanate acneice. Medicii dermatologi recomandă includerea retinolului în programul de îngrijire de la 25-30 de ani, când apar deja primele modificări ale pielii legate de vârstă.

Subtilități de utilizare

După prima utilizare, pielea poate reacționa puternic la crema sau serul cu retinol. Acest lucru se datorează faptului că astfel de medicamente au un efect activ. Dacă produsul este utilizat pentru prima dată, cosmetologii recomandă să începeți cu o cantitate mică de cremă, cam de mărimea unui bob de mazăre, o dată pe săptămână. Este important să rețineți că un cosmetolog ar trebui să prescrie preparate cu retinol.

Remediul în sine trebuie aplicat punctual pe zonele cu probleme. De asemenea, cosmeticienii recomandă utilizarea produselor anti-îmbătrânire și hidratante pe bază de retinol nu numai pentru față, ci și pentru gât. Pielea decolteului și a zonei gâtului este mai subțire, mai uscată și are pori îngusti, așa că îmbătrânește mai repede decât pielea feței. Atunci când utilizați retinol, trebuie luate în considerare și contraindicațiile. Alergiile, sarcina și alăptarea sunt contraindicații absolute pentru utilizarea unor astfel de produse de înfrumusețare, spun dermatologii.

După cum puteți vedea, retinolul are multe proprietăți utile, prin urmare este utilizat activ în cosmetologia modernă pentru a menține frumusețe, sănătatea pielii și tinerețe. Dar utilizarea acestei substanțe foarte active are propriile sale subtilități care nu pot fi ignorate. 

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.