Schinduful poate crește nivelul de testosteron?

Schinduful poate crește nivelul de testosteron?

Ce este schinduful?

Schinduful este o plantă anuală originară din India și Africa de Nord. În prezent, este cultivat și folosit în scopuri medicinale în întreaga lume.

Semințele, frunzele și alte părți ale plantei sunt folosite în suplimente alimentare, pulberi, tonice și ceaiuri.  ; De asemenea, este un ingredient popular în bucătăria indiană.

De-a lungul istoriei, schinduful a fost folosit ca remediu natural pentru multe afecțiuni.

Schinduful a fost dat femeilor însărcinate pentru a ameliora durerile de travaliu în Roma antică și a fost, de asemenea, folosit pentru a trata umflarea picioarelor în medicina tradițională chineză.

Frunzele și semințele de schinduf au un aromă complexă descrisă ca nucă, dulce și ușor amară. Planta schinduf conține mulți compuși puternici despre care se crede că sunt responsabili pentru multe dintre proprietățile medicinale ale plantei.

De exemplu, semințele sunt bogate în saponine și cumarine, substanțe chimice necesare pentru scade glicemia si colesterolul din sange. Semințele sunt bogate în compuși puternici și sunt de obicei transformate în extracte concentrate sau pulberi.

Poate schinduful să contribuie la creșterea nivelului de testosteron?

Suplimentele de schinduf sunt adesea folosite de cei care caută o modalitate naturală de a crește nivelul de testosteron.

Testosteronul este un hormon sexual la bărbați și femei care afectează funcția sexuală, nivelul de energie, funcțiile cognitive, sănătatea oaselor, starea de spirit și multe altele.

Nivelurile de testosteron scad odată cu vârsta, precum și boli precum obezitatea și diabetul.

Potrivit oamenilor de știință, până la 40% dintre bărbații peste 45 de ani suferă de niveluri scăzute de testosteron (hipogonadism). Această afecțiune este de obicei tratată cu terapie hormonală. Unii pacienți caută alternative naturale la medicamente.

Ce spune studiul?

Schinduful a fost cercetat științific și dovedit de oamenii de știință că luarea suplimentelor digestive din schinduf crește nivelul de testosteron. Conține compuși numiți furostanol saponine, care cresc producția de testosteron și, prin urmare, libidoul.

Studiile în curs au confirmat doar că administrarea zilnică a 500 mg schinduf crește nivelul de testosteron, numărul de spermatozoizi și îmbunătățește semnificativ activitate sexuală. Participanții au experimentat o creștere a dispoziției, energiei și forței.

Bărbații cu vârsta cuprinsă între 43-75 de ani care au luat zilnic 600 mg de extract de semințe de schinduf au experimentat o creștere a testosteronului și a libidoului. Cercetările în acest domeniu sunt în desfășurare.

Alte beneficii și utilizări ale schindufului

Pe lângă beneficiile potențiale pentru persoanele cu nivelurile scăzute de testosteron, schinduful , îmbunătățește și starea de sănătate a întregului organism:

Crește producția de lapte matern;

Reduce glicemia;

Reduce inflamația și ameliorează simptomele astmului;

Reduce colesterolul;

Distruge celulele canceroase. Are efect anticancerigen la pacienții cu cancer mamar și limfatic;

 O modalitate sănătoasă de a crește testosteronul

Deși unele studii arată că schinduful poate îmbunătăți nivelul de testosteron, există modalități mai cercetate de a face acest lucru.

În primul rând, nivelul scăzut de testosteron poate fi un semn al unei boli de bază, așa că trebuie să consultați un medic înainte de a începe singur tratamentul .

Simptomele nivelului scăzut de testosteron includ apetit sexual scăzut, oboseală, depresie, dispoziție scăzută, disfuncție erectilă și multe altele.

Dar atunci când este diagnosticat cu testosteron scăzut, medicul curant trebuie să decidă cel mai bun tratament în funcție de nevoile individuale ale pacientului.

Există multe modalități comune de a crește nivelul de testosteron, inclusiv:

Scăpați de kilogramele în plus. Deoarece bărbații supraponderali tind să aibă niveluri scăzute de testosteron.

Fă exerciții fizice, deoarece exercițiile fizice, în special antrenamentele cu intervale de mare intensitate, cresc nivelul scăzut de testosteron la bărbații în vârstă.

Urmați regulile simple ale unei alimentații sănătoase. Studiile au arătat că alimentele bogate în proteine, grăsimi sănătoase, fructe și legume, limitând în același timp alimentele rafinate și zahărul, cresc nivelul de testosteron.

Monitorizează în mod constant nivelul zahărului din sânge. Nivelurile ridicate de zahăr scad nivelul de testosteron. Mâncați o dietă sănătoasă, faceți exerciții fizice și ardeți excesul de grăsime pentru a vă reduce glicemia.

Dormiți bine. Cercetările arată că lipsa de somn scade nivelul de testosteron - chiar și la bărbații tineri și sănătoși. Dormi cel puțin 7-9 ore pe zi.

Renunță la fumat. Fumătorii au un nivel mai scăzut de testosteron decât nefumătorii.

Pe lângă sfaturile de mai sus, există și alte modalități de a crește testosteronul în mod natural.

De exemplu, preparatele cu vitamine, minerale și pe bază de plante, inclusiv vitamina D, zinc și Ashwagandha, cresc nivelul de testosteron.

Cu toate acestea, eficacitatea acestor agenți poate fi este nu la fel pentru toată lumea. Este necesar să se țină cont de diagnostic, porție, vârstă. Discutați cu medicul dumneavoastră despre medicamente noi.

Concluzie

Mulți oameni folosesc suplimente de schinduf pentru a crește nivelul de testosteron, dar cercetările în acest domeniu sunt în desfășurare.

Dacă credeți că aveți o afecțiune sau simțiți un nivel scăzut de testosteron, consultați-vă medicul înainte de a lua orice supliment.

Autor Gillian Kubala MS, RD 10 mai 2019

 

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.